לפעמים בגלל סיבות בעיות רפואיות בשיניים כמו ריקבון מתדקם או אי צחצוח נכון של השיניים ריח רע מהפה יכול להפריע לסביבה שלנו- על כן בכדי לטפל בעיה או להפחית אותה אפשר להיעזר בטיפים הבאים:\r\n
- \r\n
- צחצוח שיניים בצורה מתמדת בצורה נכונה – הצחצוח יתבצע פעמיים ביום בכדי להוריד שאיריות מזון ופלאק- בצע צחצוח גם בבית הספר או בעבודה שלך אחרי כל ארוחה –אל תשכח גם לצחצח את הלשון עצמו –אבל גם מומלץ להחליף את מברשת השיניים כל 2-3 חודשים ועדיף אם בכל זאת לקנות תכשירי ניקוי נוזליים שיכולים לנקות את הפה ומבנה השיניים ההיקפי בכדי להוריד את הפלאק ושאריות המזון . לא לשכח את השימוש בחוט דינטלי.
- הפסק את העישון או שתיית משקאות שיכולים להסב נזק לשיניים.
\r\n
\r\n
\r\n
- \r\n
- שתה הרבה מים – זה נותן לפה להיות רטוב ,לעיסת מסטיק יכולה גם לעזור במידה מסויימת לשחרר שאריות אוכל וחיידקים שלכודים בין השיניים ..
- לאנשים מבוגרים שיש להם שיניים תותבות מומלץ להסיר אותם בלילה- ולהחזיר אותם בבוקר רק אחרי שטיפה יסודית .
- לנסות כמה שאפשר לבקר אצל רופא השיניים בצורה קבועה – לפחות פעמיים בשנה – הרופא יכול בהחלט לבדוק את מצב השיניים וגם לגלות בזמן מחלות שונות בשיניים למשל גם פה יבש יכול לגרום לריח לא נעים בכלל.
\r\n
\r\n
\r\n
\r\n
- \r\n
- מאכלים מסויימים שאתה אוכל יכולים לגרום לריח רע מהפה- עדיף כבר לעשות רשימה של המאכלים שאתה אוכל ובצע מעקב אחרי הרגלי האוכל שלך- ובהתאם לזה טקס עיצה עם רופא השיניים שלך על אותם מאכלים שיכולים לגרום לבעיה הזו.
- בעיות בריאות שונות – למשל סכרת או דלקת בקיבה יכולים להיות סיבה שיש צורך לבדוק לעומק. שתף את רופא השיניים שלך בכל מה שקשור לבעיות הרפואויות שלך בכדי לתת לך את הטיפול המתאים ביותר.
\r\n
\r\n